Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 5 февруари 2011 г.

Обнадеждаващ симптом: "Костов се е взел насериозно и ще погуби България!"

Публикацията ми от тази нощ, а именно Много поучително интервю на Иван Костов: Трябва мъжество за да станеш и да кажеш: "Аз съм политик!" предизвика тази сутрин съвсем неочакван и с комичен привкус ефект. Тази сутрин пък, развивайки в текст тезата си Недоверието и неприязънта към политиците и политиката е недоверие и неприязън към демокрацията, демократите и свободата, откривам, че описанието на този феномен мога да прибавя и два "емпирически" факта за потвърждение; първият е абзац от интервю на Костов, ето го заедно с отправения му въпрос:

Колко политици има в това Народно събрание? Питам ви, защото вие сте единственият от всички 240, посочил в графата „професия” – политик.

Много малко. Може би една извинителна причина за депутатите да не посочват „политик” като професия е, че у нас политик е мръсна дума. Трябва мъжество, за да станеш и кажеш: ”Да, аз съм политик! Хвърляйте кал срещу мене, хвърляйте обвинения, говорете лъжи, не пестете обидите си – аз съм отсреща. Аз продължавам да служа на хората, на тези които са ме избрали.”. За това се изисква сила, изисква се усещане за отдаденост. Аз съм се отдал, няма за кога да сменям попрището си. Мога, разбира се, да се занимавам и с друго. Но вече съм избрал политиката. Нямам причини да се отказвам от нея, след като толкова много съм направил. За съжаление в България политик означава крадец... Няма журналист, няма артист, няма художник, няма интелектуалец, който да не говори обидни неща за политиците.

Това казва Костов. А вторият факт кратка обмяна на реплики по повод на неговото изказване, ето я:

Марчела Апостолова каза: ‎"... единственият от всички 240, посочил в графата „професия” – политик." И то политик от класа - какъвто не сме имали!

Dimo Nikolov каза: Абсолютно вярно!

Димитър Тонев каза: За критиците на Костов има една добра и една лоша новина. Добрата новина е, че могат да издрусат по негов адрес каквато си искат ругатня, а лошата е, че не могат да посочат нито един по-качествен политик от него.

Ангел Грънчаров каза: Споделям изцяло! Напълно вярно! Просто такава е истината... това говорят фактите, ако щете!

Недko каза: Г-н Грънчаров, повече не мога да търпя да хвалите Иван Костов. Той не направи нищо за антикомунизма докато беше на власт(1997-2001 г.). Наистина много съжалявам, че ще трябва да се разделим.

Рече това този човек и напусна "списъка с приятелите" ми, интернетните де; на което, нямаше начин, се принудих да отвърна ето това:

Г-н Недко, аз имам право на оценка и на позиция. Че не съвпадат оценките и позициите ни не е трагедия: не можем да бъдем пълни "единомишленици" по всички въпроси. Или можем? :-) Тъй че, за жалост, изобщо не виждам смисъл в постъпката Ви. Имам чувството, че не Вие лично, а, да речем, тъщата Ви, която, да предположим, е пълна комунистка, е забелязала, че не сте на компютъра си, погледнала е какво току-що сте чели, и вместо Вас е написала този по-горе уж Ваш коментар. Аз друго обяснение за това странно Ваше поведение не виждам...

Това му написах. А ето какъв великолепен писмен куриоз, свидетелство за непоправимо увредено съзнание, открих няколко минути по-късно пак в коментарите след тази публикация; не пипнах и една дума, само оправих правописа, щото в моя блог не обичам да има неграмотно писане:

Анонимен каза: "Аз се опитах да управлявам като градски интелигент, но този народ е с аграрно мислене." Това са думи на Иван Костов. Какво повече да кажа? Този народ не можал да го разбере! Ами като не може да те разбере, занимавай се с нещо друго, а не с политика!

Психологията на един народ не може да се промени никога, политиците са тези, които трябва да се нагаждат към народа си, а не обратното. Такива като г-н Грънчаров, мисля, са чугунени тикви, а не тия, дето не могат да разберат интелигента Костов.

Фалшивият циганин се е взел насериозно и ще погуби България. Те трябва да са наясно, че не са решението на проблема, а точно те са проблема. И трябва час по-скоро да си ходят.

Връщане на търговските отношения с Русия, Народен съд за цялата пасмина, която 20-йсет години ни управлява, национализация на енергетиката, железници, мините... Останалото са празни приказки. За такива неофашисти като вас трябва да се иска смъртна присъда заради пълното разрушаване на държавата през тия 20-сет години!

6 коментара:

Анонимен каза...

Ами прав е анонимния.Хората искат работа,искат хляб.Дясното управление не можа да им го даде.Изклаха животните,съсипаха селското стопанство,разпродадоха централите и мините,а след това обясняват пътя към демокрацията.Този път го видяхме,и му се наситихме предостатъчно.Не защитавам комунистите,защото те са другата страна на монетата.Всички са от котилото на партията майка.Но така ще бъде,докато западът си вкарва и лансира протежетата,като Костов и сие.В момента те са силни,от българския народ не зависи нищо.Баланса трябва да дойде от Русия,което разбира се е пълен кошмар за крадливите новобогаташчета,да не би да им се случи нещо като национализация.Трябват нови хора с морал и интерес към България,а не подлезурки и гъзомийници.

Анонимен каза...

Другарю, трепери още повече пред Костов, той е бългаският Рейгън и няма да прости на комунистите:

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3590731

:-)

K. Николов каза...

Другари (мили хора), и като описвате хала на България, препоръчвам ви да четете ежедневно сутрин, обед и вечер преди хранене, прословутия доклад на ВАШИЯ Петър Младенов на поредния там пленум след падането на стената.Там той разказва "живописно" за катастрофата на социалистическа България.
Дано нещо ви светне, жизнено ви е необходимо..

Анонимен каза...

Ще видим кой ще се смее последен,тапанарчета долни.Ще ви дам аз един Рейгън.

Анонимен каза...

ГРЪНЧАРОВ, ВИЕ НЕ СТЕ НИКАКЪВ КОСТОВИСТ!!! АКО БЯХТЕ, НЕ БИХТЕ ГО НАПАДАЛИ ПЛЕДИ ИЗБОРИТЕ, ЧЕ НЕ ВИ БИЛ ЗДРАВИСВАЛ КАТО ТОДОР ЖИВКОВ ПАРТИЗАНИТЕ!!!

ПРЕСТАНЕТЕ ДА СЕ ПРАВИТЕ НА КОСТОВИСТ, ЗАЩОТО НЕ СТЕ! КОСТОВ НЕ ВИ БРОИ ЗА СТОТИНКА! ПИШЕТЕ ЗА НЕГО, ЗА ДА ГО МРАЗИ НАРОДА ЧРЕЗ ВАС...ОБАЧЕ НЕЙСЕ...

Анонимен каза...

Мирните революции в Източна Европа бяха подготвени и инсценирани от КГБ и за никакво реално рухване на комунизма не може да става дума. Но тотален контрол завинаги не може да има никога и никъде. При новите условия преминалата в нелегалност съветска система не може да се обновява. Това беше големият риск, който съветските стратези поеха 1989 с фалшивото рухване на комунизма с цел заблуда на Запада. Ето защо в Източна Европа се появиха автентични демократи като Качински, Юшченко, Саакашвили, Трайковски, Костов и т.н. Можем много да спекулираме как е станало възможно това – дали те са били част от системата, но са се обърнали срещу нея и са изневерили на отредената си роля или от самото начало не са били част от сценария. Но това не е най-важното. Важното е, че мимо волята на Москва такива лидери все пак се появиха.

Иначе не бива да има съмнения по отношение целите на „колапса” на комунизма. Бившият шеф на полското военно контраразузнаване Антони Мациеревич изтъква три точки във връзка с това:

1. Продължаващата цел на съветската система е световно господство и това е базата на всичко, което се прави.

2. Най-важният инструмент на съветското и руското влияние на Запад е системната дезинформация, насочена към заблуждаване на западните обшества и правителства за съветските намерения.

3. Западът на разбира природата на съветската система и затова лесно се поддава на дезинформация. Западът вярва в еволюцията, трансформацията и т.н. на съветската система или каквото и да е нейното име, прието след съветската революция, но целта не се е изменила съществено, а продължава да усъвършенства своите методи на глобално завоевание.

Тези точки трябва да си винаги пред очите ни. Всичко това все още не се разбира достатъчно добре в средите дори на демократите. Не бива да има никакви илюзии: НЕИЗМЕННАТА ЦЕЛ НА СЪВЕТСКАТА СИСТЕМА ОТ 1917 НАСАМ Е СВЕТОВНО ГОСПОДСТВО, СВЕТОВНА РЕВОЛЮЦИЯ, „СВЕТОВНИЯТ ОКТОМВРИ” И ТОВА Е БАЗАТА НА ВСИЧКО, КОЕТО СЕ ПРАВИ. Каквито и тактически компромиси да се правят, стратегическата цел остава непроменена.

Никой никога не е имал намерение реално да се демократизира и либерализира. Както отбелязва руският анализатор Виктор Калашников, СССР НИКОГА И НИТО ЗА МИГ НЕ Е ПРИЕМАЛ НЯКАКВО ПОРАЖЕНИЕ В СТУДЕНАТА ВОЙНА. Руските генерали не се чувстват победени нито политически, нито военно и даже има сведения, че вече се надсмиват и подиграват на Америка, смятайки нейните дни за преброени.

Не искам да създавам паника, но положението е много сериозно. Една нова, дълбока икономическа криза в САЩ, съчетана с дестабилизация на геополитически ключови региони като Близкия изток и Корейския полуостров и терористични атаки в Америка и западна Европа, и Западът ще се окаже в много трудна ситуация.