Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 4 февруари 2016 г.

Левски е осъден на смърт и екзекутиран по настояване на руския консул в Цариград граф Игнатиев!



На 6 февруари 1873 г. е обесен Васил Левски. Осъден на смърт не заради революционните му идеи, не заради борбата му за освобождение на България от Османското иго, а защото не искаше, упорстваше и отказваше както на подкупите, така и на заплахите да стане руски агент. Това е истинската причина Левски да бъде съден от специално съставен за него съд (комисия от 4-ма турци и 4-ма българи) като крадец и убиец, но не и като организатор и ръководител на Българското национално-освободително движение.

От 1860 година, когато Българската църква е провъзгласена за независима, руската имперска политика старателно следи и премахва най-непримиримите радетели за българско национално самосъзнание и свобода на отечеството ни. Затова далеч преди турската полиция още да е усетила Дякона, руските тайни служби го държат под око. Причината е, че той упорито, твърдо и неотклонно върши делото си без да съгласува действията си с плановете на руснаците. Нито един от руските агенти, установили връзка с него, не успява да вплете Левски в кроежите на империята - защото той е непоклатим в увереността си, че който ни освободи ще ни и пороби. И плати с живота си стореното от него за свободата и независимостта на България.


Граф Игнатиев, истинският палач на Апостола на българската свобода

Днес, след почти век и половина същата имперска политика, вече като руска хибридна война накара путинистите да възпеят хорово един от най-презрените и мразени политици – българският турчин Ахмед Доган - като по-българин от всички българи!? Мога само да кажа:

Спи Дяконе! Не се събуждай!
Добре си там под тази черна пръст.
Благословен си, че не си сред българите,
издигнали Доган над твоя ръст!

(по Златина Великова)

Нека да отговаряме на тази война с факти, които разкриват истинското лице на Русия, била тя царска, сталинска или путинска.

Нека на 19 февруари, когато официално ще се отбележи поредната година от обесването на Апостола, да има български ученици, които ще запитат учителите си: защо в България има не само улица с името на истинския убиец на Левски, но той е и известен като герой, и българофил? (Прочети ДО КРАЯ)


Кратък мой коментар: А тази снимка за какво ви говори? Горе на Бунарджика е грамадният гранитен паметник на Альоша, окупаторът на България, който безжалостно съсече българската свобода, а нейде долу, в храстите, под сянката и под ботуша на Альоша, се намира скромното бюстче на Апостола на българската свобода Васил Левски, който именно съвсем правилно написа: "Който ще ни освободи, той ще ни е пороби!"; има ли по-точен пример за правотата на думите му от тази крещяща историческа аномалия в Пловдив? С която се примиряват не само "баш-патриотите"-русофили и рублофили, но и масовият българин, на когото изобщо не му пука кой е на върха на Бунарджика и кой е стъпкан от ботушите на окупатора Альоша!

ВАЖНА ДОБАВКА ОТ ИВО ИНДЖЕВ: За това че граф Игнатиев не се е застъпил за арестувания Дякон, а е могъл, е 100 процента сигурно. Той многократно е доказвал огромното си влияние върху върху Високата порта. По руски указания османците са пращали на заточение български владици заради “престъплението” да искат независимост на българската църква от гръцката патриаршия. Гърците са първите русофили, съзнателно превърнати в такива от руската политика чрез подкупи и огромни привилегии в рамките на руско-османския дуалистичен режим на управление на север от Дунава след договора от Кючук Кайнарджа, подписан близо век по-рано. Русия превръща малобройните гърци под тяхно управление във Влашко в господари на българското мнозинство. Българите се принуждавали да се обявяват за гърци, ако искат Русия да им предостави правото да търгуват по море или да притежават кораби например. Това силно е възмущавало българите, които са вдигали многобройни бунтове- формално против фанариотите (руските консули в тези земи като правило са били гърци), но на практика срещу руските им закрилници. Руските власти пък са поръчвали на султанската войска да се разправя с българските бунтовници. При един от бунтове в Браила руският консул предава на турските власти младия Раковски, който се опитал да се скрие при него от преследването на аскера и така го превръщат още на младини в яростен враг на руската плитика и на опасността руското мракобесие да замести османското под формата на “освобождение”. Ботев също е арестуван и остава три месеца в турски затвор по руско указание във Влашко.

Турците са угаждали на руските претенции срещу бунтовните българи не от симпатия (в отделни случаи, като при фермана за независимостта на българската църква правят обратното, използвайки българите за съюзници срещу руското влияние), а защото не са искали да дават търсения от Русия реваншистки повод за война след поражението й в Кримската война 20 години по-рано. Такъв повод дават самите българи с априлското въстание, след което огромна вълна от възмущение се надига в Европа и особено във Великобритания , където брошурата на Макгахан за зверствата подчертават българския характер на въстанието (а не някакъв “безполов” по национален признак бунт на славяни или православни, каквото е било руското тълкуване за целите на бъдещото претопяване на българите в руската империя).

При вестта за кланетата председателят на московското славянско дружество Иван Аксаков, нещо като говорител на императора по онова време, възкликва ”Сега вече ще си вземем Проливите!”. Същият ще напише след съединението на България, че всяко тържество на българите е смърт за Русия. На този изрод също си имаме наречени улици в България.

На въпроса защо Русия с нищо не е дала знак за несъгласие да бъде обесен Левски и не е оставила доказателство за своята загриженост за водача на българското национално освободително движение, отговорът е само този: за разлика от мнозина други дейци на националната съпротива, които са били изкушавани с пари и обещания от страна на руския шпионаж, Левски категорично е отказал да се продаде. С това си е подписал смъртната присъда, издадена практически в Санкт Петербург. Като политически подсъдим той е щял да отнесе стандартната каторга и е имал шанс да оживее. Но Русия е настоявала чрез граф Игнатиев той да бъде съден като долнопробен криминален престъпник.

За тази заслуга от руското посолство вече от две години насам поднасят цветя на новия паметник на граф Игнатиев, издигнат на ул. “Сан Стефано” в София в деня на… руската дипломация. Паметник беше открит по повод посещението на Путин на 18 януари 2008 г., както изрично пише на специално поставена метална плочка. Иначе казано, “руските благодеяния”, срещу които са предупреждавали Левски, Раковски и Ботев, се случват в наши дни чрез монументално демонстриране на главната опорна точка на руската пропаганда за целите на българската преклонена главица пред нашите Съветски окупатори и днешните интерпретатори на този руски микс от лъжи, полуистини и хибридна война срещу България и българите.

ИВО ИНДЖЕВ

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

8 коментара:

Bacho Кольо каза...

Левски е осъден на смърт и екзекутиран по настояване на руския консул в Цариград граф Игнатиев!

Лъжа! Дори завършения лъжец и клеветник Иво Инджев не твърди подобно нещо в пасквила си.

Ангел Грънчаров каза...

Ти чете ли текста на Иво Инджев, таваришч Колю? Първо го прочети пък после дърдори кой лъже и кой не лъже. Май лъжеца обаче си ти. Ще се извиниш ли сега? Или предпочиташ да те дам под съд?

Анонимен каза...

Доста хора са прочели текста, а ти прочети ли го Грънчаров?
Кой предаде Левски?
Предадохте го Вие такива като теб българи, хора като Каравелов, Драган Цанков, братята Христо и Евлоги Георгиеви, чиито статуи са на университета ви, хора като Стамболов, които оставиха останалите членове на семейството на Левски и Ботев да умрат в мизерия!!
Искаш доказателства, чети!
"Найден Геров е инструктиран да проучи детайлите. Дипломатът иска информация от Христо и Евлоги Георгиеви в Букурещ. Двамата са карловци с руски паспорти, влашки милионери и български благодетели.На 11 март 1869 г. Христо Георгиев отговаря с обширна депеша, която завършва така: "Стига сега толкова, на приказките на Дякона кажете да не дават уверение."
""И друго едно шюпе (съмнение) ми дава това нещо - споделя вицеконсулът. - Дяконът, дето ходи, все иска да му дават и пари за харашлък, та да не би да лъже хората само да зима пари!"
""Прокламациите, що сте видели у Дякона - осветлява го Христо Георгиев на 14 юни, - тия се типариха (печатаха) тука от Райнова и Касабова, и се придадоха сичките на Дякона, за да ги раздаде.Дяконът е онзи, дето прави лъжливите писма на Райнова, за да се рекомендува, че е добър шпионин, какъвто Райнов, такъв е и Дяконът, и двамата за пари и баща си продават."
"След Освобождението Венета Ботева, получава жалка поборническа пенсия от 30 лв., която не стига за нищо. Венета няколко пъти пише просби до Народното събрание с молба сумата да бъде увеличена, но получава откази. И то от председателя Стефан Стамболов, когото тя хранила дълго време в Букурещ, и когото Ботев много обичал.
Стамболов се отвръща от Венета и дори когато веднъж я среща на улицата, се престорва, че не я познава, извръща глава и файтонът му профучава край нея. На една от последните й молби е сложена резолюция пенсията да се увеличи на 60 лева. Във вестниците се появяват публикации, че Венета иска да се възползва от славата на мъжа си. Гордостта и достойнството й са накърнени и с протестна телеграма до председателя на Народното събрание на 17 ноември 1895 г., тя се отказва от мизерната месечна сума."

Това са имената на предателите,които са все българчета като тебЪ!!

Анонимен каза...

продължение от предният коментар:
Колкото до Игнатиев, някак си е абсурдно и тъпо да се обвинява политик, работещ за интересите на чужда империя, за това че не бил спасил Дякон Левски, при положение, че всички българи са писали дописки против Левски.

На българина все нещо му пречи, то не бяха виновни гърци, то не бяха виновни сърби, то не бяха виновни македонци, то не бяха виновни англичани, то турци, руснаци, американци, все някой е виновен за неудачната история на народ , който иначе "бил горд".
Горд, ама няма смелост да си признае, как се бие рамо до рамо с турците за да падне Константинопол, как се бие рамо до рамо с турците против англичани и новозенландци при битката за "златният рог", как в две войни се биеше рамо до рамо с германците против англичани и американци и руснаци, как сваляше американски самолети, които се връщаха вече "ранени" след битките в румъния, която също бе на страната на хитлеристите по време на ВСВ, а за зверствата които са правили румънците в Украйна още се говори.

Относно паметника на Левски показан на картинката, не знам кой е архитекта, но трябва да му се скъса дипломата. Левски е облечен в "рубашка" и ръцете му са не НЕпропорционални спрямо тялото, огромни са. Ако няма името написано, никога няма да допусна че това е Левски. Предполагам архитектчето е българин-юнак?
И той кът теб, продажна душица.

И един последен въпрос имам към тебЪ ?

Нали ТИ и Инджев отричате "турското робство" и пледирате че българите са живели "цветущо" по време на наричаното от вас "турско съжителствуване"?!!!! Нали така?
Тогава по вашЪта логика излиза, че делото на Левси е "безмислено"!
Делото на Ботев е също безмислено!
По вашЪта логика, тези хора са искали да нарушат цветущият живот на българите, които си "съжителствували" успешно с турците. Тогава излиза, че на такива като теб и Инджев им е направена услуга, когато Левски е премахнат!

Кво са пениш, признай си гнидо че си предател на заветите на Левски!

Ангел Грънчаров каза...

Че продажно руско мекере е способно на всичко, че за пари дори и майка си е способно да продаде (а за отечеството не се и замислюва, отечеството си продава без да му мигне окото!) е известно, това нещо си се знае, ето, сега за да оправдае граф Игнатиев, е способен да хвърля кал срещу целия български народ, който, излиза, се състои по тази "логика", все от предатели, а са "предатели" българите не за друго, а защото държат на своята свобода, подобно и на Дякона, на Апостола на свободата си; щом българинът не слугува на руския интерес, значи е "предател", значи не е "патриот", тази е извратената "логика" на руското мекере; и ето, намира руското мекере "доказателства", че по думите на друго руско мекере Левски, видите ли, бил крал комитетски пари, че бил не знам са какъв, т.е. руското мекере е способно да оплюе не само Левски, не само Стамболов, не само Ботев, но и целия български народ, а вината на целия български народ е тази, че не се състои този български народ все от руски продажници, все от руски мекерета. И всички по тази извратена "логика" на руските мекерета се все мери в пари, еди колко си пари била получавала Венета Ботева, пък Стамболов не искал да й увеличи "поборнишката пенсия", а на вас, руските мекерета, какви са ви пенсиите, драги ми рубладжии, та не се свените да плюете всичко българско - за да угодите на господарите си от Москва?!

За "морал" да ми говори руско мекере и руски продажник е извратеност, каквато човек не може да си представи, но ето, способни са руските мекерета на всичко, няма гнусотия, на която те да не са способни. Което е и логично: като веднъж си си продал душата за пари, вече няма гнусотия, за която да не си способен да се продадеш! Мерзавци неедни! На Левски посегнаха, паметника на Левски не бил с нормални ръце, а на Альошката всичко си му е наред, така ли, руска гнидо, кажи, драга ми руска сволоч, на Альошката всичко си му е на мястото, така ли, перверзнико, майцепродавецо?!

Bacho Кольо каза...

"Ще се извиниш ли сега?"
Не

Bacho Кольо каза...

"Или предпочиташ да те дам под съд?"

Що не си ЕПМ, бе нещастник!

Ангел Грънчаров каза...

Радвам се, че побесня! :-) Което е признание, че си руско немислещо зомби :-) Признание, че съм прав! :-)