Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

сряда, 14 септември 2016 г.

Училището го правят учителите, може да се учи по каквито си искате начини, значи нищо не пречи да има и "онлайн-училище"!Щом като има "електронен магазин" (онлайн-магазин" - а пък и какво ли не друго електронно и онлайн още има по света!? - то тогава какво пречи да има и "електронно училище" ("онлайн-училище")?! Защо тогава трябва да си представяме училището винаги като сграда, направена от камъни, бетон и тухли? Освен това има и нещо друго, което е също така важно, казал го е Иван Вазов:

"Училището не се прави само с камъне, учителят прави училището!"

Е, ако има добри, способни, свестни, съзнателни и работливи учители, те значи могат да направят училище, поместено или намиращо се в интернет, а ако са наистина добри тези учители, то и училището тогава ще е добро.

И такова училище, разбира се, ще си намери и ученици, а пък и неговите ученици ще имат полза от него...

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

9 коментара:

Анонимен каза...

от много време има онлайн училища

Хема Чангова

Ангел Грънчаров каза...

У нас ли имате предвид?

Не говорим за курсове, обучение и пр., а за цяло училище...

Анонимен каза...

ДА..В БГ ; и аз говоря за "цяло" --онлайн обучението по сиско(лидер на ИТ-ТЕХНОЛОГИИ) е такова ..със заплащане ,обучение и получаване на диплом.

Хема Чангова

Ангел Грънчаров каза...

Чудесно! Нищо чудно това да е бъдещето за училищата изобщо, а, Вие как мислите по този въпрос?


Анонимен каза...

Аз лично не отричам иновациите но предпочитам контактът очи в очи...там усвояването е с допълнителни вибрации :)

Хема Чангова

Анонимен каза...

Мисля, че е крайно време да го подхващаш дорде си по-млад и лека полека, на стъпки, ходове и степени да го правиш...Да, да ти! Не се оглеждай ...ти и никой друг Е, ако и Хема се реши... и тя да прави Е-училище не бих имал против....кой друг?! Аз само ...бе, мога да ръкопляскам, да викам браво...да се радвам и да ви подтиквам, да ви закачам добронамерено и да ви ядосвам отвреме навреме даже....:-)...Ако нещо не ми юйдисате на вкуса и разумението...:-) Хайде Хема ,,,,запали се! Виждам, че малко ти трябва...:-) .Пък Ангел е отдавна напреднал...Чудя ти се момче, какво още се занимаваш с...Анастасова....Макар ти да си по-дълбоко от мене в нещата, разбира се и каквото си наумиш ...обикновено да си го и правиш....Дерзайте ...младежи! :-) E- Училище по философия на маркетинга....и само това ли....Ум да ти зайде от положения....имена и заглавия....Със страховитото Ангел - Хема -....съдържание...:-)...Не сте ли съгласни....:-)...

Владимир Петков

Анонимен каза...

В т.н. "хоумскулинг" (домашно училище), уроците се преподават онлайн, макар и родителят да има също важна роля в контрола на образователния процес.

Trif Trifonov

Анонимен каза...

Има един разказ от Рей Бредбъри, на който съм забравил заглавието. Помня само края - "Колко е било хубаво, когато децата са имали хора за учители, които са можели да питат за всичко и с които е можело да поговорят за всичко".

Radomir Parpulov

Анонимен каза...

Радомире,ето го Рей Бредбъри: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10208376674867600&set=p.10208376674867600&type=3&theater

Срещах го в една книжарница в Лос Анжелиз 2002 май беше, раздаваше подписи на негов сборник с книги... Имам подписа му !!!

Gantcho Motchev