Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 14 септември 2016 г.

Училището го правят учителите, може да се учи по каквито си искате начини, значи нищо не пречи да има и "онлайн-училище"!



Щом като има "електронен магазин" (онлайн-магазин" - а пък и какво ли не друго електронно и онлайн още има по света!? - то тогава какво пречи да има и "електронно училище" ("онлайн-училище")?! Защо тогава трябва да си представяме училището винаги като сграда, направена от камъни, бетон и тухли? Освен това има и нещо друго, което е също така важно, казал го е Иван Вазов:

"Училището не се прави само с камъне, учителят прави училището!"

Е, ако има добри, способни, свестни, съзнателни и работливи учители, те значи могат да направят училище, поместено или намиращо се в интернет, а ако са наистина добри тези учители, то и училището тогава ще е добро.

И такова училище, разбира се, ще си намери и ученици, а пък и неговите ученици ще имат полза от него...

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

9 коментара:

Анонимен каза...

от много време има онлайн училища

Хема Чангова

Ангел Грънчаров каза...

У нас ли имате предвид?

Не говорим за курсове, обучение и пр., а за цяло училище...

Анонимен каза...

ДА..В БГ ; и аз говоря за "цяло" --онлайн обучението по сиско(лидер на ИТ-ТЕХНОЛОГИИ) е такова ..със заплащане ,обучение и получаване на диплом.

Хема Чангова

Ангел Грънчаров каза...

Чудесно! Нищо чудно това да е бъдещето за училищата изобщо, а, Вие как мислите по този въпрос?


Анонимен каза...

Аз лично не отричам иновациите но предпочитам контактът очи в очи...там усвояването е с допълнителни вибрации :)

Хема Чангова

Анонимен каза...

Мисля, че е крайно време да го подхващаш дорде си по-млад и лека полека, на стъпки, ходове и степени да го правиш...Да, да ти! Не се оглеждай ...ти и никой друг Е, ако и Хема се реши... и тя да прави Е-училище не бих имал против....кой друг?! Аз само ...бе, мога да ръкопляскам, да викам браво...да се радвам и да ви подтиквам, да ви закачам добронамерено и да ви ядосвам отвреме навреме даже....:-)...Ако нещо не ми юйдисате на вкуса и разумението...:-) Хайде Хема ,,,,запали се! Виждам, че малко ти трябва...:-) .Пък Ангел е отдавна напреднал...Чудя ти се момче, какво още се занимаваш с...Анастасова....Макар ти да си по-дълбоко от мене в нещата, разбира се и каквото си наумиш ...обикновено да си го и правиш....Дерзайте ...младежи! :-) E- Училище по философия на маркетинга....и само това ли....Ум да ти зайде от положения....имена и заглавия....Със страховитото Ангел - Хема -....съдържание...:-)...Не сте ли съгласни....:-)...

Владимир Петков

Анонимен каза...

В т.н. "хоумскулинг" (домашно училище), уроците се преподават онлайн, макар и родителят да има също важна роля в контрола на образователния процес.

Trif Trifonov

Анонимен каза...

Има един разказ от Рей Бредбъри, на който съм забравил заглавието. Помня само края - "Колко е било хубаво, когато децата са имали хора за учители, които са можели да питат за всичко и с които е можело да поговорят за всичко".

Radomir Parpulov

Анонимен каза...

Радомире,ето го Рей Бредбъри: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10208376674867600&set=p.10208376674867600&type=3&theater

Срещах го в една книжарница в Лос Анжелиз 2002 май беше, раздаваше подписи на негов сборник с книги... Имам подписа му !!!

Gantcho Motchev