Представена публикация

Долу правителството на ченгесарската мафия - и вън от прокуратурата на главния прокурор на Доган-Пеевски!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде р...

сряда, 13 юни 2018 г.

Има ли надежда да превъзпитаме - да очовечим! - комуноидните мутанти и зомбита?


Публикацията от вчера със заглавие На представянето на моите книги предизвика отзив, който ми даде повод да поставя един съдбовно важен проблем, ето, можете да се убедите сами доколко е истина това:

А. от Австралия каза: АIG, полицаи не се спряха... Те немат в платката книги... Това са диви и арогантни селянчета, налазили София, центаро на просветата... Не са книги техното амплоа, ок? Те имат пищови да гърмът връз лошите, ок? Но не връз Цецка Цачева ил Бой Бор - теа са негърмяеми, ок... Нрави от 1878 в днешно време се наблюдават, а?

Анонимен каза: Не, почитаеми, не се изложи, но докато червената хунта доминира подобни нам ще бъдат подложени но тежки изпитания. Гответе се за тежки битки! Нека Господ ни осени с благодат, укрепи разума и десниците ни!

Ангел Грънчаров каза: Днешните комуноидни нрави у нас, приятелю, не са турско (от 1878 г.) производство, а са руско производство от 1944 г. Пораженията, които комунизмът нанесе на българската народна душа - комуноидното антидуховно уродство, дето се шири, е именно този продукт! - многократно превъзхождат последиците от т.н. "турско робство", всъщност единственото робство, което ний, българите, сме преживели, е руско-комунистическото! (Пример: виж какво казва по-горе другарката, дето ме нарича "читак" щото не съм се бил... обръснал; тя, милата идиотка, се опитва да се меси най-брутално в моето лично пространство - нарежда ми да се обръсна! - което е прекрасна демонстрация на това, че не е човек, а е нечовек-античовек, иначе казано - комуноид, незачитащ изобщо чуждата свобода и чуждото достойнство.)

Просто ми е неудобно да повтарям тия азбучни истини, които у нас обаче масово се инатят да приемат: и нас никой даже не забелязва и не се възмущава на масовите комуноидни идиотщини в мисленето и поведението! Което е потвърждение за правилността на моите констатации: у нас е пълно с комуноиди, непоправимо увредени от непрежалимия комунизъм!

Как ще се отървем от тази комуноидна напаст ли? Има ли надежда някак да успеем да превъзпитаме (да очовечим) комуноидните мутанти и зомбита? - ето тази е темата, която възнамерявам да поставя утре във воденото от мен предаване на Пловдивската обществена телевизия.

Между другото, разговаряйки тия дни по телефона с един Божи човек (това значи истински нравствен човек, той се нарича Любен Воденичаров, в неговите думи сякаш чувам Божия глас, затова така го нарекох; имам чувството, чрез устата на този човек говори Самият Бог; такива хора са безкрайно ценни за едно общество - стига то все пак да иска да се очовечи някак, да се спаси от духовната смърт, която ни грози!) та той, този вдъхновен от Бога и в този смисъл свят човек ми каза нещо разтърсващо: тия хора, казва той, са нещо като "живи мъртъвци", те ходят, но иначе са съвсем мъртви, нищо че са уж с отворени очи, те не виждат, нищо че имат уши, не чуват; те са именно нещо като зомбита, в тях духът е умрял, именно по тази причина са такива! (Не са като физическите, телесните зомбита, чиито изображения съм сложил в тази публикация, още по-страшни са от тях - щото увредите, уродството им е в душите! Бел. моя, А.Г.) Такива комуноидни зомбита именно са способни на всичко, такива, примерно, "пишман-човеци", не знаещи що е свобода, що е дух (добро, истина и пр.) и що е човечност, без да се замислят, се трепят по пътищата на страната ни всеки ден, те карат колите си като луди, те са овладени от страшни бесове, тях ги тресе ужасна лудост, те са именно и дебилите на "проф." Иво Христов, ония 82%! Вероятно такива дебили-зомбита си "мислят", че са много велики, знам ли, "мислят" си вероятно че няма никакъв проблем да натиснеш газта "до дупка", така, че бясно да изпревариш колата пред теб, и, разбира се, да се праснеш в колата на идващия отсреща също изпреварващ като теб луд, дебил или идиот; е, счупвате си главите, разбира се; защо го правят ли, защо се държат така ли?

Ами човекът, който няма дух, чиято душа е овладяна и поради това е погинала от въпросните бесовски, идиотски и лудешки страсти, в душата на такова едно зомби е съвсем кухо, там няма никакви морални спирачки, такъв е способен за нищо да пререже с джобното си ножче гърлото на бабичката, която му е казала някаква дума, отправила му е някаква забележка, такъв комуноиден дебил, моля ви се, е способен на всичко, няма идиотщина, на която той да не е способен. (Примерно такъв е способен да бие детето си до смърт, разбирате ли, и такива случаи имахме, да, те са способни да бият даже кърмачета, дори не само да ги бият, но и да ги убиват; майка уби детенцето си, и това се случи и то неведнъж: давате ли си сметка какво показва пък това?!)

Та какво тогава има да се чудим когато, да речем, на директорка на училище (образователно и възпитателно, също така личностно формиращо, моля ви се, заведение и учреждение!) й хрумва поради някакви си там свои болни и капризни "лични" страсти да опраска учителят по философия и гражданско образование само защото той, моля ви се, е дръзнал да се държи като личност, да е личност - и по тази причина силно я дразни! И го опрасква, уволнява го, наоколо зомбитата гледат като в някакъв унес, те, горките, изобщо не разбират какво става; човекът се бори, води съдебни дела, спечелва ги, връща се на работа, самовластващата началничка си позволява да си устрои нови и нови гаври над този човек, дето, моля ви се, е дръзнал да се държи като човешко същество и като суверенна личност, пак го уволнява: зомбитата наоколо пак гледат без да разбират и пак не реагират никак!

Те не реагират и когато на мястото на "толкова провинилия се" уволнен, опраскан учител-личност въпросната самозабравила се властница назначава учителка, която, моля ви се, да преподава... философия и гражданско образование при положение, че няма... философско образование; назначава една психоложка да преподава... философия, на никой не му прави впечатление това: щом има власт, може да си прави всичко, така мислят зомбитата! Но така мисли дори и... инспекторката по философия (!!!), която каза, че правилно директорката е назначила психоложка щото, моля ви се, "било нямало кандидати с философско образование", това, разбира се, не е истина, просто си е назначила "нашия човек"!


И ето, аз дадох гласност на това фрапантно и скандално нарушение, никой обаче не реагира, всички си мълчат: няма значение, че на някакви си там 500 ученика (!!!) философия им преподава лице, което хал-хабер си няма що пък е това нещо, наречено философия, а и да си има случайно хал-хабер що е философия, туй лице няма нужното образование за да преподава този предмет! Но голяма работа: кой пък в системата на НЕобразованието ще се грижи за образованието, не, това е невъзможно, образованието в системата на НЕобразованието е последната грижа на всички, тяхна грижа е НЕобразованието (иначе казано: култивирането на простащината!), а не образованието!

Сфащаш ли сега за какво става дума? Как да променим ситуацията ли? Как да почнем да очовечаваме немислещите зомбита-нечовеци, именно въпросните комуноиди ли? Има ли надежда за това? Ето за тия и още много други въпроси ще разговаряме в предаването ми, наречено "На Агората...", в четвъртък, този четвъртък.

Виждаш ли сега колко сме страшни в очите на комуноидните зомбита ний, дето не сме зомбита, ний, дето не сме дебили, дето сме личности, ний, дето не сме бесни като тях?! Виждаш ли какви страшни, опасни, недопустимо правдиви въпроси поставяме ний, дето сме човеци, дето сме личности?! Сега разбираш ли защо в очите на въпросното комуноидно зомби да си личност е най-страшното престъпление?!

Сега разбираш ли защо едно комуноидно-дебилно зомби всеки ден ми пише поне по пет коментара, в които ме нарича "тъпунгер", заради тия негови "коментари" аз въведох модериране на коментарите?! Ами нарича ме тъпунгер въпросното дебилно-комуноидно зомби щото в неговите очи аз съм именно "тъпунгер"! В очите на нечовека да си човек е именно тъпунгерщина и дебилщина, разбираш ли? Пълен ненормалник е в очите на комунодното зомби оня, който е човек и личност, той в неговите учи е и луд, и дебил, и тъпунгер - и каквото се сетите още! (И заслужава да му бъде направена... мечка от неговите ученици - така пък една друга комунодна зомбиня всеки ден ме плаши, моля ти се, с въпросната мечка, сигурно и страшна тази мечка като руска медведица, знам ли?!)

Всичко тия въпросните зомбита виждат изкривено, тъкмо наопаки на истината, те се хранят само с лъжи! За тях именно истината е подобна на отрова, разбираш ли и това? Те затова така беснеят когато в блога ми прочетат каквато и да било истина - и ги обхваща бяс, жажда за отмъщение, включително и кръвно?! Аз няма да се учудя ако някое такова комуноидно зомби, овладяно от бяс, като ме срещне на улицата, се нахвърли да ми прегризе със зъби гръкляна, да, изобщо няма да се учудя ако ми се случи това, ако такъв бъде моят печален край!

Подобни зомбита всяко духовно нещо, всяко нещо, имащо духовно естество (примерно чест, истина, добро и пр., било мисъл, било постъпка) им изглежда като "пълна аномалия", за тях само чисто материалните неща (пари, коли, апартаменти, вили, имения с басейни, власт, слава, облаги, кражби, лъжи и пр.) имат някакъв смисъл, всичко друго няма никакъв смисъл! Представяш ли си как виждат нещата тия комуноидни зомбита-нечовеци?!

Може ли такова комуноидно зомби да стане човек? - ето този въпрос ми се вижда най-добър за предаването, какво ще кажеш? Ще мислим по този въпрос в четвъртък, живот и здраве да е само!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

2 коментара:

Анонимен каза...

Ангеле,зомбитата, вампирите и мутантите от Хелоин са Американска мода,както и мамонските знаци. А комунягите са си просто материалисти,егоисти и грубияни.

Stefan Penou

Ангел Грънчаров каза...

Не влагам някакъв особен (мистичен) смисъл, използвайки тези понятия, просто ги взаимствам с оглед да помогна на повече хора да осъзнаят за какво става дума. Уж живи хора, чиито дух е умрял, са подобни на въпросните зомбита. Пълно е с такива хора.