Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 13 април 2021 г.

Искате ли и в библиотеката на вашето училище - или град, или село - да имате колекция от мои книги и списания?

Част от книгите и списанията, които днес заминават като дарение за Софийската Математическа Гимназия - за да влязат в библиотеката й (Защо точно там можете да разберете оттук: Какво предложих на директора на Софийската Математическа гимназия?).

И аз комплектовам сбирката; след малко заминавам за избата, където пък съхранявам книгите ми, издадени от издателство ИЗТОК-ЗАПАД, както и топовете от списание ИДЕИ, които са от първите му, исторически вече, негови броеве, които са вече библиографска рядкост.



Да, те стоят в избата, а не там, където им е мястото - в библиотеките. Тъй че аз съм готов да подаря на всяка училищна и градска (селска) библиотека всички тия книги и списания, стига някой инициативен гражданин да поиска да се свърже с мен, за да уредим изпращането и занасянето им до библиотеката.


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...



Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

3 коментара:

Анонимен каза...

Няма да те вземат на работа колкото и да се подмазваш. Ще продължиш да вардиш на хората бостаните.

Анонимен каза...

Не, тази седмица има отлична промоция на "Emeka".

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, давайте, понапънете се още малко, може още некоя тъпотия да роди бедната Ви завистлива и злобна главица...