Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 5 септември 2021 г.

Дали е възможно да се явя на интервю за учителско място в далечен град... онлайн, т.е. дистанционно?!

Продължавам да подавам документи за всяко обявено вакантно учителско място по философия и гражданско образование не само в Пловдив и Пловдивска област, но и във всички области (!!!) на страната; нямам друг избор предвид тежката ситуация, в която се оказах след фактическото ми остракиране от образованието от репресивно-терористичния за такива като мен (неудобни за системата напредничаво мислещи и нетипови, нестандартни - и непослушни! - учители!) мутро-комунистически режим. Понякога, представяте ли си, някои директори дори ме канят на интервю (!!!), и то дори и след като са се запознали с историята ми; общо взето след това, естествено, не ме вземат на работа, щото моето назначение ще бъде равно на открито предизвикателство към добруването на висшестоящите (и остракиралите ме!) образователни началства, което може да коства директорското кресло на такъв извънредно смел директор или директорка (какъвто досега, по напълно понятни причини, все още не се е намерил!). Ето тия дни една директорка от училището в град, който е на доста голямо разстояние от Пловдив, ме покани на събеседване; по повод на което й написах следното интересно и дори любопитно писмо (което реших да обнародвам тук, щото аз, разбира се, нямам никакви тайни от своите читатели!):

Уважаема госпожо Директор,

Благодаря за поканата за събеседване! В тази връзка, предвид това, че в момента съм в Пловдив (тук живея и работя от 36 години, въпреки че съм родом от г.р Долна баня, Софийска област, където се намира родната ми къща), т.е. предвижването ми до ... за участие в събеседването ще бъде твърде трудно, ми хрумна да предложа следната идея: дали не е възможно събеседването с мен да се проведе по интернет, т.е. дистанционно? Разбирам, че такова едно предложение е необичайно и може да се изтълкува като неуважение, но, от друга страна погледнато, е съвсем логично, все пак наистина какво пречи да избегна тия големи трудности по пътуването като може да разговарям с комисията и с Вас като използваме съвременните технологии? Защото, сама добре разбирате, ако се окаже, че някой друг кандидат е предпочетен и бъде назначен, аз ще се чувствам твърде зле, особено като ми се е наложило, един вид, да пътувам толкова далече съвсем напразно. Моля от човешка гледна точка да ме разберете и да не възприемате предложението ми като прекалено нахално и пр.

Разбира се, бих могъл и да пътувам и да поема и тия немалки за мен финансови разходи (от няколко години съм принуден, за да се прехранвам, да работя като пазач за минималната заплата, като капак на всичко и съпругата ми, също учителка, също като мен беше уволнена и като кандадатства, никъде не я назначават, въпреки че е учителка и по английски език - освен че е и начална учителка, представяте ли си на какъв тормоз е подложено моето семейство?!). Ако се окаже, че е невъзможно да се проведе събеседването с мен по указания онлайн или дистанционен начин (нищо че то добре се свързва и с новата вълна на пандемията!), тогава ще ми се наложи да пътувам, въпреки всичко, до ... , защото аз твърде много държа да се явя и да се опитам да заслужа това работно място.

Защото моята ситуация е твърде необичайна и сложна. В последните 7 години съм работил като учител само еда година и няколко месеца, ето защо (пращам Ви този текст, който ще Ви ориентира във въпросната ситуация):


Положението ми е твърде тежко. (След написването на това писмо до европейския комисар по образованието положението ми се усложни още повече, директорката, която ме уволни, въпреки че отново спечелих съдебното дело на ниво Окръжен съд, намери връзки, обжалва във ВКС и най-сетне успя да спечели делото; но засега спирам да разказвам тази толкова грозна история.)

Разбира се, ако евентуално спечеля Вашето доверие и ми предложите да ме назначите, аз вече ще сторя нужното да си намеря квартира в ... и да си изпълнявам служебните задължения най-съвестно, както съм го правил винаги досега.

С уважение: Ангел Грънчаров 

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...







Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

8 коментара:

Анонимен каза...

Кауза надута.

Ангел Грънчаров каза...

Пердута е каузата, другарко. Вие май не спите и постоянно дебнете какво публикувам в блога си? Нема ли хапчета да облекчат поне малко терзанията Ви?

Анонимен каза...

Хората те канят на интервю а ти им отвръщаш - що не си... Голям си!!!

Анонимен каза...

Не те вземат, защото си некадърен паразит.

Анонимен каза...

Най интересен е момента в който си подаваш документите. Какво ли се случва в главата ти и как си преставяш последствията от действията си?

Ангел Грънчаров каза...

Кадърната паразитка, именно другарката, пак ме пофали, ама просто немаше нужда. Другарко, докога ке ми се подмазвате де, срамота е, нема нужда да ми се подмазвате Ви казвам?!

Апропо, нима не сфащате, другарко, че изразът "некадърен паразит" означава, че е некадърен в паразитирането, т.е. че не е паразит?! :-) Що сте толкова тъпа ма, другарко? Видяхте ли докъде я докарАхте с тази тъпа злоба?!

Ангел Грънчаров каза...

07.09.2021 08:41
до:
angeligdb@abv.bg

Уважаеми г-н Грънчаров,
предвид Вашето писмо, което бе изпратено на 6.09.2021 г. - почивен ден по КТ и един ден преди събеседването Ви отговарям:

1. Училището определя начина на избор на кандидати за работа.

2. Кандидатствате за учител и смятам, че трябва да осъществим присъствен контакт, а не виртуален.

Решението е Ваше!

Ангел Грънчаров каза...

Здравейте,

Нямам възможност вече да пътувам. Късно е да тръгвам сега. Жалко. Аз се надявах, че щом е възможно две години да се водят "виртуални" и "дистанционни", тъй да се рече, "занятия" с учениците от цялата страна, нищо не пречи и един кандидат за учител да може да разговаря с комисията по приема дистанционно. Съобщавайки ми днес в 8.42 ч. това, че трябва да пътувам, това означава, че ме поставяте пред невъзможността да се явя на събеседването. Сиреч, решението да не се явя е фактически Ваше.

Хубав ден Ви желая!

С поздрав от сърце: Ангел Грънчаров