Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 7 януари 2022 г.

Какво съдържа поредното ми комюнике около злощастията на баба Марийка?

Вчера психолог, пратен от община Пловдив, разговаря с 89-годишната баба Марийка (той се свърза с мен, аз го заведох, в сряда с него също я търсихме в апартамента й, но тя беше излязла, не можа да се види с нея!), задачата му беше да я проагитира или убеди, че трябва да се съгласи да се върне в Дом за стари хора; интересна сценка се разигра, за жалост, не се сетих да я запиша на видео, щеше да стане велик шедьовър (да видите с очите си пълното безсилие, страшната нищета на "нАуката психология", разгромена изцяло от една възрастна и недотам образована обикновена жена!). Е, както и да е, ще ви кажа вкратце що стана: баба Марийка обори без никаква затруднение всички до един негови аргументи и дори го направи за смях, ама хайде сега, да не се гавря и аз с колегата.

Но за друго ми е сега думата: оказа се, че баба Марийка, чакайки онази вечер (преди три-четири нощи!) да дойде да я вземе самият... Бойко Борисов (казахме, той бил нейният жених, по нейната фантазия де!) се била приготвила с багаж и го чакала на коридора; да де, той не дошъл, но в резултат на цялата тази работа тя е загубила личната си карта (сложила я била в някаква дамска чантичка и сега тази чантичка не може да я намери!), а пък от днес почват да дават пенсиите, без лична карта тя няма как да си вземе пенсията! Снощи, като опозореният психолог се видя принуден да си тръгне, тя ми сподели проблема си, заяви ми, че самият Бог явно ме е пратил с тоз психолог да дойда при нея, щото се налага днес да я водя в полицията и там да й попълня документите за издаване на нова лична карта. Молих я баба Марийка да порови още из апартамента и из стаята си, с оглед дано намери личната си карта, но тя ми заяви, че два дни я била търсила, преровила всичко, нямало я, смята, че я е загубила или пък че някой я е откраднал (прочее, тя ме пита дали по погрешка не съм аз взел нейната дамска чантичка, разбира се, че не съм я взел, но понеже само аз влизам в жилището й, у нея си остана съмнение, че може да е у мен, та затова ме задължи да търся и из моя багаж, една раница, разбира се, няма я чантичката й у мен!).

И така, след малко тръгвам пак за нейното обиталище (не смея да го нарека жилище, щото там няма никакви условия за нормален живот, няма ток, няма вода, няма и врати и няма и стъкла на прозорците в някои от стаите!) за да водя баба Марийка до паспортната служба в Полицейското управление. Между другото, успях да говоря с нейния съсед-самарянин, който живее под нейния апартамент и е главният организатор на многогодишната война на целия блок срещу немощната и болна тяхна съседка - понеже той собственоръчно е отразял тръбите, по които тече вода за нейния апартамент, т.е. преди години незаконно я е лишил от вода. Описах му ситуацията и му предложих да избира: или да пусне водата или... пак да я пусне, ала след като съдът го задължи да стори това. Той ми заяви, че не е някакъв дебил и че предпочита сам да й пусне водата, но само след като водопроводната инсталация на апартамента й бъде отремонтирана така, че повече да не го залива с разните там течове, които са съсипали самарянската му иначе душа в предвите тъй много години на безжалостна война срещу баба Марийка.

На нашия разговор присъства, за мое щастие, и г-н психологът, който нищичко не каза, но понеже имаше солидно изражение на лицето, издаващо близостта му до властта, това явно повлия на въпросния съсед-самарянин и този път той разговаря с мен напълно цивилизовано, за моя огромна изненада. С този успех аз съм обнадежден, че скоро, дай Боже, ще мога да уредя пускането на водата в апартамента на бабата, което ще ме освободи от задачата да й нося вода с туби чак от другия край на Пловдив (съседите й самаряни са толкова високо интелигентни, че изобщо не се сещат, че тъкмо те трябва да я снабдяват с вода докато не се реши проблема с водоснадбяването на жилището й, пък може и да се правят на изоглавени, не знам защо така се държат!)

И така, моля някой съгражданин, ако сам разбира от водопроводни неща, да ми се обади, за работата ще му бъде платено колкото си струва, ако пък познавате такъв майстор, моля, свържете се с мен, дайте ми телефона му, единственото ми изискване е, да не "дере кожи", т.е. да не оскубе бабичката така, че тя да не може да живее после.

(Е, разполагам с някои пари, които един добър човек прати за баба Марийка, ще го питам дали разрешава да ги употребя за водата, а не за тока, но да видим дали те ще стигнат, защото има много водопроводни части, които са откраднати от "чистачите" на апартамента й!).

Това е засега. Поредното ми комюнике около злощастията на баба Марийка приключва с това.

Желая ви хубав ден!


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...





Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се,  че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

8 коментара:

Анонимен каза...

Пашев ще помогне след като изгори на клада психолога и съседа на който му тече в апартамента. След убийството на тези ужасни престъпници всичко ще си дойде на мястото.

Анонимен каза...

ДО ОБЩИНА ПЛОВДИВ, ФРАНКО – КМЕТА НА ПЛОВДИВ И ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ

Какво ново за Пловдивската общинска управа след поредното комюнике за действията на уважаемия г-н Грънчаров?

1. Психолог, пратен от община Пловдив, идва да разговаря с 89-годишната Баба Марийка ("той се свърза с мен, аз го заведох, в сряда с него също я търсихме в апартамента й, но тя беше излязла, не можа да се види с нея"), задачата му беше да я проагитира или убеди, че трябва да се съгласи да се върне в Дом за стари хора.
2. Баба Марийка загубила личната си карта (сложила я в дамската си чантичка и сега тази чантичка не може да я намери!), а от днес дават пенсиите и без лична карта Бабата няма как да си получи пенсията. На 6 януари 2022 г.) тя сподели проблема си с Грънчаров. Смята, че е загубила или някой е откраднал личната й карта. Пита дали Грънчаров не е взел дамската й чантичка. Понеже само Грънчаров влиза в жилището й, у нея остава съмнение, че това може да е дело на Грънчаров, помолила да потърси в раницата си Грънчаров.
3. Грънчаров твърди: "Няма я чантичката у мен".
4. Днес (7 януари 2022 г.), Грънчаров води Баба Марийка до паспортната служба в местното Полицейско управление, за да й издадат нова лична карта.
5. Грънчаров търси водопроводчик, който срещу заплащане да ремонтира водната инсталация в апартамента на Баба Марийка („Разполагам с някои пари, които един добър човек прати за Баба Марийка”) и ще пита добрия човек дали да даде дарената сума за ремонта, а не по сметката за изразходваното електричество от Баба Марийка.
6. Според „комюникето” на Грънчаров, апартаментът на Баба Марийка е в окаяно състояние поради кражби на неизвестни лица, които почиствали жилището на 89-годишната жена, т.е. откраднали каквото могат да отнесат.

По чисто логически път се налагат следните изводи:

1. Грънчаров се е самонаел за посредник на 89-годишната старица с явно ментални проблеми и официалната местна власт. Изключително благородно дело!
2. Пловдивската общинска управа на всички нива е безпомощна да се справи с настаняването на Баба Марийка в съответно здравно заведение. Жестоко!
3. Грънчаров получава дарение за Баба Марийка, които добър човек (може би не един добър човек) изпраща.

Пита се:

Каква работа върши по Случая Баба Марийка Пловдивската общинска управа и как е допуснала някой да й изземе функциите, правата И задължения, заради които получава възнаграждение от данъците на над 350 хиляди данъкоплатци. Законът врата в полето ли е?

Логик

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, лекувайте се. На път сте да станете пълно куку...

Ангел Грънчаров каза...

Изпратете писмото си до адресата де! Не е логично да го публикувате само тук. Апропо, нема как да пращате писма, пък да криете самоличността си...

Анонимен каза...

Ако в социалните грижи и в общината има умен и съвестен властник той трябва НЕЗАБАВНО да назначи Грънчаров за социален асистент на баба Марийка защото той фактически върши тази работа безплатно, а за всяка работа трябва да се заплаща.

Анонимен каза...

Грънчаров е свил личната карта, за да може сам да прибира пенсиите на баба Марийка, вместо да я лъже, че са за адвокат.

Ангел Грънчаров каза...

Тъй отворена другарко, като съм "свил" личната карта за да мога да вземам пенсиите на баба Марийка, то тогава бихте ли могла да ми кажете как става това нещо, щот, както е известно, пенсиите се дават лично не на приносителя на личната карта, а само на оня, чиято тази карта е? Като ми обясните това (не гледайте да е в стихове!) всички тогава ще се радваме, че мъката, що терзае клетата Ви душа, може и да е понамаляла поне с една степен...

Анонимен каза...

Колко обнадеждаващо е,че има хора като вас,населението се дебилизира и обезчовечи,като това е предпоставка за самоунищожение,вие сте една светлинка в тунела👏

Veselina Butschat