Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 1 февруари 2022 г.

Как загрижен анонимен доброжелател ме предупреди да не посещавам повече баба Марийка сам - щото иначе мога сериозно да пострадам?

На имейла си получих следното доброжелателно писмо-предупреждение да не посещавам повече баба Марийка в апартамента й сам, щото можело ако й се случи нещо лошо, народът и полицията да набедят мен за станалото; публикувах писмото и като коментар по темата, но в един момент реших, че то заслужава специално внимание и затова сега го публикувам отделно; ето, четете, порадвайте се на факта какво добри хора има наоколо, за жалост са все анонимни и се крият като лалугери: 

Здравейте, г-н Грънчаров, 

Вярвам, че намеренията Ви към баба Марийка са абсолютно чисти и добросърдечни. Поздравления! Напомняте ми на Лео Кадели и Николета: вижте ТОВА и ТОВА.

Явно има някаква неприязън към нея от съседите й. Не съм запознат с историята на отношенията им и няма как да заема страна. Питам се защо децата й са я изоставили на произвола на съдбата и на милостта на съседи/непознати? 

Във връзка с последния клип, в който носите вода на жената - според мен е редно да има поне още 1 човек с вас, когато ходите при нея. Представете си, ако е станало нещо с нея преди да влезете или пък вземе, че й стане, когато сте там (падне или се нарани с нож или нещо друго). Съмненията ще паднат върху Вас, а ако някой е видял през шпионката, че влизате без да Ви отвори, може направо да Ви обвинят! Помислете. 

Поздрави, 

обикновен зрител 

Здравейте, 

Благодаря Ви за писмото и за предупреждението! Явно сте много добър човек, щом сте толкова загрижен(-а) за мен. Значи ме предупреждавате никога повече да не ида при бабата сам щот на бабата може да се е случило нещо лошо и тогава да ме набедят хората и полицията, че аз съм й го причинил, евентуално дори че съм й причинил смъртта?! Значи винаги трябва да си водя свидетели като я посещавам, щот вервам знаете това, че на един свидетел само в съда не вярват, нужни са поне трима. Значи за да отида при бабата трябва да си водя още поне трима свидетели (може и повече, колкото повече, толкова по-добре!), с оглед да се застраховам ако на бабата, не дай Боже, нещо лошо й се е случило? Как си представяте това обаче, откъде да намеря толкова хора, за да идем все с тях? 

По Вашата логика аз изобщо трябва да престана да ида да й помагам, с оглед да си запазя репутацията чиста, нали това фактически предлагате - и за да си нямам проблеми? Излиза, че Вашето тъй мило предупреждение е нещо като заплаха по същината си: не иди там, при бабата, щото ще си патиш, ще те обвиним, че ти си я, примерно, убил! (Щот, колко му е, някой да ида да удуши нощем бабата, пък след това мене полицията да обвини, щот наистина до този момент никой не я посещава - с изключение на мен!) 

Уплашихте ме здравата, господине (или госпожо!), благодаря Ви за добрината! Сполай Ви, че сте толкова добър (добра) и тъй сте загрижен (загрижена) за мен!!! Какво щяхме да правим в това наше шибано общество ако немаше толкова добродетелни хора като Вас? 

Господине (госпожо) или другарю (другарко), ако предпочитате второто, ха сега като сте почнала да ми правите добрини, ми кажете какво да правя занапред - при положение, че няма как да водя със себе си всеки път цяла тайфа свидетели? Да престана да ходя, да изоставя и аз бабата, това ли предлага Вашето тъй добро сърце - Вашият тъй благодетелен ум? 

Ако ми кажете някакъв изход, ще Ви бъда благодарен. Вие самият (самата), като сте така загрижен (загрижена) бихте ли имала добрината да идвате всеки път с мен когато посещавам бабата? Нищо че сте само един човек, пак ще ми бъдете свидетел(-ка) ако някой злодей убие бабата за да набеди мен за злодейството си, така съгласен (съгласна) ли сте да решим казуса, образуван благодарение на Вас? 

Щот, признавам си, до този момент в моя тъй слаб ум не беше минавала тази тъй вдъхновяваща мисъл, която Вие ми подхвърлихте - да си водя свидетели когато посещавам баба Марийка - щот иначе ще пострадам! 

Благодаря Ви още веднъж за загрижеността и добрината! Очаквам да ми посочите работещ вариант за решаване на проблема. 

С поздрав от сърце: Ангел Грънчаров

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...




Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

12 коментара:

Анонимен каза...

Ново двайсет! Колко добри хора имало около нас, пък ний да не знаеме това?! Какво щастие че живеем сред толкова много добри хора?!

Анонимен каза...

ЧОВЕКЪТ ТЕ ХВАЛИ А ТИ ГО РУГАЕШ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ТОЙ ТИ ПРАВИ ДОБРО, А ТИ ГО ПЛЮЕШ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!КОЕТО ПОКАЗВА, ЧЕ СИ ПЪЛЕН ТЪПАНАР!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ЗАГРИЖЕНА ДРУГАРКА ОТ ТЕТ ЛЕНИН ПЛОВДИВ КОЯТО ТЕ ЗНАЕ КОЛКО СТРУВАШ

Анонимен каза...

Не се напъвайте да бъдете ироничен, Грънчаров. Иронията се удава само на хора с чувство за хумор. Такова у вас липсва.

Анонимен каза...

Ужас, нямам думи!

Ангел Грънчаров каза...

И чувство за хумор ли немам, другарко?! Вие сичко ми отнехте! Я сега кажете имам ли все пак нещичко, или немам нищо?

Анонимен каза...

На баба Марийка са и подути краката, някой добър човек да й купи от аптеката Троксевазин гел, струва около 8лв. и помага много.

Анонимен каза...

Баба Марийка вече толкова години се мъчи в жега и в студ, но Бог и помага и я съхранява жива. Дръж се, бабо, няма да се предаваш!

Georgi Pashev каза...

Туй верно звучи като префинена ченгеджийска заплаха, която е професионално направена така, че да се тълкува двуяко. Вероятно ДС агентите и др. подобни на тях са достатъчно добре тренирани да правят такъв род скрити заплахи, които обаче са достатъчно открити, че всеки с акъл по-голям от на двуклетъчна еуглена, да се досети, че все пак е заплаха. Внимавай, Грънчаров, явно дразниш някой от службите - пенсионер или все още работещ. Ама нали знаеш оня лаф, че агенти пенсионери няма.

Анонимен каза...

На прав поглед "доброжелателно писмо", което обаче е толкова доброжелателно колкото троянският кон в Троя.

Анонимен каза...

Georgi Pashev каза...
префинена ченгеджийска заплаха, професионално направена така, че да се тълкува двуяко. ДС агентите са печени да правят такъв род прикрити заплахи, че всеки с акъл по-голям от моя акъл, да се досети, че то е заплаха. Внимавай, Грънчаров, явно дразниш службите - пенсионер или все още работещ. Ама нали знаеш оня лаф, че агенти пенсионери няма. 1.02.22 г., 14:48 ч.

Пашевъ, глей си здравето и не се занимавай с политика, щот си хубав човек, ама прост човек. Кой се е повлякъл по Сократ Долнобански, все в киреча е закиснал.

Авакум Захов

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, представата Ви за ум и простотия е тъй извратена, че благодаря за комплимента за г-н Пашев, ама немашенужда да го фалите толкоз. Що се барем изказвате? /

Анонимен каза...

Йезуитски текст - плаши гаргите.......