Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 6 март 2015 г.

До нас достигнаха сведения, че директорката на ПГЕЕ-Пловдив отново била уволнила възстановения от съда учител по компютърни технологии инж. Калин Христов!



На снимката крайният в дясно е инж. К.Христов, а оградената в кръгче е директорката на ПГЕЕ-Пловдив (все още) Стоянка Анастасова, която се прочу в цяла България с гениалните си административни ходове, създали й толкова много главоболия с правосъдието

По непотвърдени все още сведения възстановеният на работа по съдебен ред учител по компютърни технологии в ПГЕЕ-Пловдив инж. Калин Христов (виж: Директорката на ПГЕЕ-Пловдив Ст. Анастасова окончателно загуби правната битка, съдът възстанови на работа уволнения от нея учител К.Христов!) е бил отново уволнен от директорката на това учебно заведение Стоянка Анастасова! За непосветените ще кажем, че този авторитетен учител беше един от кандидатите за директорския пост в конкурса за директор на това същото училище, което донякъде обяснява защо въпросната директорка го подлага на такива непрекъснати репресии. От друга страна г-н Христов има доблестта да приеме да бъде мой свидетел и на двете съдебни дела, които моя милост заведе срещу същата тази директорка, едното дело е за клевета, а другото е за отмяна на нейната заповед за моето уволнение; да, моя милост също беше уволнен - и то по смехотворния мотив "пълна липса на всякакви качества да бъде учител", "абсолютна некадърност", "изцяло негоден за системата" и т.н.

Сведенията за случващото се тия дни в ПГЕЕ-Пловдив получаваме от работещи там наши колеги, някои от които, въпреки царящия страх, въпреки ужасната психологическа обстановка в училището, все пак се осмеляват да ни информират за това, което те са чули, видели или знаят по някакъв друг начин. Разбрахме, че след като г-н Христов се явил на работа преди няколко дена, тъй любезната директорка Анастасова мигновено го била подложила на унизителна гавра, именно, възложила му била да напише "разпределения на учебното съдържание", и то при положение, че учебната година вече отива към своя край (тия общо взето съвсем ненужни бюрократични идиотщини се правят още преди началото на учебната година!). Е, г-н Христов се видял принуден да седне и да прави тия въпросните съвсем непотребни документи. Разбрахме, че когато отишъл при директорката за да й представи исканите от нея документи, тя му била заявила, че те вече не са нужни, понеже била решила да го уволни - и тъй любезната администраторка му дала да подпише подготвената предварително заповед за уволнение! Идеята е, разбира се, човекът да бъде колкото се може повече унизен, тази същата администраторка, това поне не може да й се отрече, ги умее тия неща, тя е много напреднала в тази посока.

Вчера в блога под една публикация някакъв коментиращ попита ето какво:

Грънчаров, ти чу ли, Анастасова отново била уволнила инженер Христов?! Преди няколко дена съдът го върна на работа, а вчера тя го била уволнила, аз така чух, до мен дойде такава новина, имаш ли потвърждение, ти имаш ли информация за това?


На снимката: Сплотеният около любимата си директорка колектив на ПГЕЕ-Пловдив

Това ни накара да попитаме тук-там, оказа се, че и други хора имат същата информация. С г-н Христов не сме разговаряли. Знаем също, че след като директорката Анастасова преди време разбрала, че г-н Христов ще бъде наш свидетел пред съда, била подхвърлила, че тия неща силно го били "компрометирали", тъй че, предполагаме, новото му уволнение най-вероятно е отмъщение заради това, че този човек прояви достойнство и не изпадна в позорно малодушие пред тираничната и отмъстителна директорка, известна с властолюбието си. Държим да припомним, че наскоро в нарочна ЖАЛБА ПОД ФОРМАТА НА ОТВОРЕНО ПИСМО до г-н Министъра на образованието и науката проф. Танев се наложи да поискаме уволнението на тази същата тъй своенравна администраторка, която, както виждате, си прави вече каквото й скимне в "бащинията" си, именно в училището, което има злочестината да бъде оглавено от нея преди няколко години.

Историята става интересна и предвид нещо друго, за което научихме случайно и за което добросъвестно информирахме читателите на блога си: По непотвърдени сведения бил създаден "Инициативен комитет за спасяването на ПГЕЕ-Пловдив". Извиняваме се, че, както забелязвате, в цялата тази атмосфера ни се налага да научаваме каквото и да било единствено под формата на слухове, но известно е, че липсата на гласност е отличителен признак на този тип администриране, което отдавна трябваше да е отишло в миналото, но, уви, това съвсем и изобщо не е така...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

10 коментара:

Анонимен каза...

Грънчаров твоя приемник в ПГЕЕ се нарича Хармилин Господинов и е известен с това, че е човекът, който е победил в конкурс за най-странно име :))))

Анонимен каза...

Но за сметка на това е бил кандидат за народен представител от партията на госпожа Анастасова разбира се! :))))

Анонимен каза...

а коя е партията на г-жа атанасова

Анонимен каза...


Национално училище за музикално и танцово изкуство "ДОБРИН ПЕТКОВ"
ПЛОВДИВ
ДИПЛОМИРАНИ 1975 година
Хармилин Тодоров Господинов Цигулка

Анонимен каза...

Ангеле, няма как да не си забелязал че Анастасова е много зле с нервите. Тя беше зле с нервите още преди да встъпи във война с теб, но сега можеш да си представиш в какво състояние е. Всички знаят, че пие силни успокоителни. Тя е много зле психически. И точно затова е заплаха за нашето училище. Това го знаят всички. Ето пример в тази връзка:

В училището както знаеш имаше една друга учителка по литература, Мими Михайлова. Много свястна като личност, коренна противоположност на Анастасова. Поетеса, издала няколко книги със стихове плюс книги с учебна цел, литературни анализи и пр. Талантлива, пише хубаво. Михайлова и Анастасова навремето бяха неразделни приятелки. В един момент обаче се скараха и встъпиха в страшен конфликт. Не можеха да се гледат направо. Тогава Анастасова се скъса да пише анонимни доноси срещу нея и срещу Паунов, мръснишки доноси, глупости от рода на това че били любовници и какво ли не още. Михайлова също беше кандидат в конкурса за директор на училището. Но директор стана Анастасова. Всички очаквахме да почне люта битка на Анастасова по съсипването на Михайлова. Но Михайлова за разлика от теб постъпи умно и сама се махна. Спечели конкурс за директор на българското училище в Прага. И замина. Анастасова по това време се беше вкопчила в битката с теб. Тя поначало талантливи хора около себе си изобщо не може да търпи.

На мен ми се струва, че трябва да поискаш освидетелстване на Анастасова пред психиатър. Тя има всички белези на диагноза параноя. И то в тежка форма. Ако Анастасова отиде на психиатър психиатрите ще и сложат доста тежка диагноза, което може да доведе до падането и от власт. Съветвам те да постъпиш според пословицата - с нейните камъни по нейната глава. Има хляб в тази работа. Истина е, че тя не е добре с психиката.

Това исках да ти кажа. Смятам, че е важно.

Анонимен каза...

Това са пълни глупости! Госпожа Анастасова е в блестящо психично здраве! Целият колектив на ПГЕЕ може да свидетелства за това. По-дружелюбен човек от нея няма. Тя не може да понася фалшиви личности като тоя некадърник Грънчаров.

Анонимен каза...

Баси, колко са префърцунени бълхарите, те си мислят, че е още социализма...

Аз вече си купих 8 (или 9 бяха?) коли за 15 години и всичките струваха 2 месечни заплати... Каkто Хондата на Обама, дет е наш набор, OK?... Алоооо, той бе, не Хондата, ОК?... Àма си заспал днеска... И не се чупеха, да си чул японска кола да се чупи?...

И глей са, случило се, ама нещо адски неприятно, внимавай тука сега осторожно !!... Неприятно е, предупреждавам те !

/Людмила Живкова лежала удавена у ваната - лелееее ама това е адски некомфортно и неприятно, а?... Чупи комунистически мивки, а?/

Сега па на тaa мутантka със зèро -

(извини ме че шпрехам бълхарско инглилизджè /=английски на турски/, но почуйствъх порив да изпъкна над бай Ганьовците, ОК?)

- демек нула мозъчни клетки й откраднали джипo и тва било... неприятно?? Бах мааму !!

http://www.btv.bg/video/shows/paparaci/videos/paparaci-po-sledite-na-diljana-popova-i-boril.html

Аз пък си мислех че е приятно, ох обърках се, определено е приятно за крадеца, ха-ха...

И в тоя род, немат край... Ти не си BG психолог, а гюбре (на сръбски = боклук, ама думата май е турска, хи-хи... То и другата /боклук/ е турска, ама нейсе)...

Мòлъ та, глей таa измет, ОК?...

http://www.btv.bg/video/shows/paparaci/videos/v-obektiva-na-paparaci-naj-izvestnite-folk-zvezdi.html

Разсмяха ме тea сланинесто-майонезени апапи y Ши’каaгоy - как гордо се кръстили… хайдути??? А отбират ли и на инч че тва е турска дума и значи бандит, грабител... Така се и пише на турски = HAYDUT...

Айдук убачи ей бълхарско твурèнией, УК?...

http://www.btv.bg/video/shows/predi-obed/videos/zashto-grupa-emigranti-v-chikago-narekoha-sebe-si-hajduti-i-se-kachiha-na-motori-za-da-razvejat-tribagrenika.html

Колкy турци спyред теб има y USA, май са доста, а?...

Ще се смеят на тия робски пезевенци определено...

А кво е пезевенк според теб, прекрасна бълхарска дума и значи сводник на турски, а?... Еееех, робство, ех... Тea маймуни от Чикаго ако се вслушаш ще чуеш нещо уникално - те се молят турското робство... да не се случи пак ???!!! Бах ти и хайдутите мижитурки, бих казал аз... То пак ще се случи, ако имаме повече кат тeх, a?...

--------------

Атанaска удушила детето щот било... високомерно?... Ама твa нищо ли не говори на фръцливото ти съзнание,а?... Бахти и психолого си, на куково лето... Книга ми написал той за бълхарската душа ??...

Туй да ней онуй джеремè с тирантите, дет взели изгоден заем?...

Виждаш ли, че аз не говòрa напразнy - май не виждаш yбачи - ни разбираш псюхулогията на бълхарскиo нърод и тва си е, eh, AIG ? ...


A. от Австралия

Анонимен каза...

Блазе на толкова достойните учители от нашето училище! Погледнете какво достойнство и авторитет излъчват те! Някои непълноценни индивиди им завиждат и по тази причина си позволяват да хулят колектива на нашето училище. Нека некадърниците, които госпожа Анастасова изгони от нашето училище да знаят, че тя постъпи напълно справедливо и правилно спрямо тях. те не заслужават да бъдат сред толкова достойния колектив на ПГЕЕ Пловдив.

Анонимен каза...

Достойни ама друг път! За да оцелеят им се налага всеки ден да се унижават и да плюят на достойнството си - като правят мили очи и се подмазват на директорката. Това тяхното живот ли е? За единия хляб и заради спокойствието да плащаш толкова голяма цена. Единственият който запази достойнството си е господин Ангел Грънчаров. Той не допусна да се унизява пред директорката. Остана личност, не мижитурка като някои други. Вярно, тя точно по тази причина се разправи с него, но той поне си запази авторитета. Нека тия, които всеки ден търпят безропотно отровната атмосфера в това училище да му завиждат за моралното превъзходство. Какво от това, че си пазят заплатите и спокойствието? Но за сметка на това плащат жестока морална цена. Разбира се ония, които са достатъчно опорочени да нямат подобни морални скрупули, не мога да разберат това, което сега пиша, но нека все пак да опитат да осъзнаят какво загубиха и какво спечелиха като мълчаха така позорно и като позволиха Анастасова да се разправи така жестоко с Грънчаров. Дали един ден те ще съжаляват за малодушието си? Нима даже не ги е поне малко срам да гледат учениците си в очите им? И това ми било възпитатели!!!!!

Анонимен каза...

Абе Грънчаров до мен достигнаха сведения, че този Хармилин Господинов който е назначен на твоето място в ПГЕЕ нямал философско образование а бил завършил висша партийна или комсомолска школа преди 1989 година. Бил близък на съпруга на Анастасова по ДС-линия. Защо не поразровиш този въпрос......